• Al deze documenten, observatielijsten, filmpjes, bijscholingen, materialen, ... zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet verspreid op welke wijze dan ook worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Je mag ze zelf wel gebruiken in jouw praktijk of klas als jij zelf lid bent van 2Hands4Kids.

  Maart 2022: Wat als de ogen van een kind wel kijken, maar niet 'zien? Deel 3

  Binnenkort deel 3 van deze navorming

  In dit blok het derde deel van de vorming 'Ogen-leren-zien' leggen we de nadruk op de visuele informatieverwerking.

  In dit blok leggen we de relatie met de visuele waarneming en de tests die we daarvoor als psychomotorisch therapeut of (zorg-)leerkracht ter beschikking (kunnen) hebben.

   

  Hier kan je de pdf downloaden.

  Hier vind je de link naar de SmartTalk, de navorming die je in geluid en beeld kan volgen.

  Februari 2022: Wat als de ogen van een kind wel kijken, maar niet 'zien? Deel 2

  Over de relatie tussen goed zien en leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden en wat je er aan kan doen.

  In dit blok het tweede deel van de vorming 'Ogen-leren-zien' komen de oogbewegingen aan bod.

  In dit blok deel 2: Oogbewegingen; over hoe de ogen samenwerken om optimaal te zien.

  Ook als je hier problemen in merkt, verwijs je onmiddellijk door naar een optometrist of oogarts, maar om ze op te merken, heb je wel wat kennis nodig.

  We leggen de link tussen kijken-zien-en leren in dit blok. Je zal leren hoe de ogen soms tot allerlei leerproblemen leiden, zonder dat er een leerstoornis is! Te voorbarige diagnoses van leerstoornissen maskeren soms het onderliggende visuele probleem. Daar gaat deze SmartTalk over.

   

  Hier kan je de pdf downloaden.

  Hier vind je de link naar de SmartTalk, de navorming die je in geluid en beeld kan volgen.

  Januari 2022: Wat als de ogen van een kind wel kijken, maar niet 'zien? Deel 1

  Over de relatie tussen goed zien en leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden en wat je er aan kan doen.

  Ook al zijn psychomotorisch therapeuten of leerkrachten geen optometristen, toch is een basiskennis van hoe de ogen zien en samenwerken belangrijk.

  Ik geef jullie hier in drie delen een navorming cadeau die ik de afgelopen jaren vaak gegeven heb onder de titel ogen-leren-zien. De vorming bestaat uit drie delen.

  In dit blok deel 1: Visus; over hoe het oog visuele informatie opneemt.

  Als je hier problemen in merkt, verwijs je onmiddellijk door naar een optometrist of oogarts, maar om ze op te merken, heb je wel wat kennis nodig.

  Ik help je graag op weg m.b.v. mijn dochter die zelf optometrist studeert.

  Hier kan je de pdf downloaden.

  Hier vind je de link naar de SmartTalk, de navorming die je in geluid en beeld kan volgen.

  December 2021:

  Spellen voor beter begaafden

  Twee uitdagende spellen om het ruimtelijk redeneren te stimuleren van de hand van dezelfde auteur als de logische sorteerkaarten in het boek 'Psychomotorische Ontwikkeling en Remediërend Leren' (met schriftelijke toestemming van de auteur).

   

  Ruimtelijk redeneren met wegen op blokken. Knip de 'dobbelstenen' uit en vouw ze in elkaar. Plaats de 9 dobbelstenen zo op het bord dat je een weg kan maken van het ene naar het andere teken. De opdrachtkaarten wijzen je de weg.

   

  Ruimtelijk redeneren met blokken. Knip de 'dobbelstenen' uit en vouw ze in elkaar. Plaats de 9 dobbelstenen zo op het bord dat je het patroon kan namen dat op de opdrachtkaart staat. Er zijn meerdere moeilijkheidsgraden in de opdrachtkaarten.

  November 2021: Logisch wiskundig redeneren kan je leren

  Om kinderen te leren redeneren, kan je o.a. de volgende werkkaarten gebruiken

  Logisch wiskundig redeneren is een nieuw deel van het leerplan wiskunde van het vrij onderwijs in Vlaanderen. Ook al werk jij met kinderen uit een ander onderwijsnet of uit Nederland, dan nog kunnen deze kaarten je helpen om kinderen te leren redeneren.

  De kaarten zijn speciaal gemaakt voor kinderen in het 5de en 6de lj (groep 7 en 8) en de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs (Vlaanderen: A-stroom) waar ze kennis gaan maken met algebra.

  Je kan deze kaarten ook inzetten voor de volgende therapiedoelen:

  • Logisch (wiskundig) redeneren (ruimtelijke relaties)
  • Executieve functietraining: redeneren en stap voor stap redeneren
  • Werkgeheugentraining
  Je krijgt hier 35 van de 80 werkkaarten. Dit is het starterslevel en reeks 1.
  Wil je alle 80 werkkaarten, dan kan je die vinden in de webshop. Met deze 35 kaarten heb je al en mooi begin.
  Ik gebruik ze o.a. op school om kinderen in de hoogste twee jaren van de basisschool te leren logisch redeneren met wiskunde, maar zonder echte sommen. In de praktijk gebruik ik ze voor kinderen die een grote kloof hebben tussen het verbaal begrip en het vloeiend redeneren (fluid reasoning) op de WISC-V. Zij hebben nood aan het leren oplossen van visueel-ruimtelijke problemen op een doordachte manier.
  Met deze kaarten maak je gebruik van eenvoudige rekenprincipes om het ruimtelijke redeneren te trainen.
  Het '='-teken is hier vervangen door een weegschaal en de getallen door vormen. De oplossing staat op de achterkant van de kaart.
  Klaarmaken van het materiaal:
  • Print de kaarten in kleur (op A3 of A4-formaat)
  • Vouw ze dubbel
  • Lamineer de kaarten (A4- of A5-formaat)
  • Vul je reeks aan tot 80 kaarten (zie webwinkel)
  Download de starters reeks (kaart 0 t.e.m; 20)
  Download reeks 1 (kaart 21 t.e.m. 35)
  De drie vervolgreeksen kan je vinden in de webwinkel van deze site of op www.Kaydesperans.org.

  Oktober 2021: Executieve functies trainen met SMARTgames

  Een nieuwe SmartTalk én speciaal voor jullie extra didactische handleidingen en Cognitieve Groeikaarten bij enkele SMARTgames

  Aan jullie de eer om kennis te maken met enkele handleidingen, met cognitieve groeikaarten en stap voor stap begeleiding van kinderen in hun ontwikkeling van executieve functies d.m.v. SMARTgames.

  In een SmartTalk leg ik jullie uit hoe ik werk met SMARTgames en executieve functietraining, zowel in de praktijk als op school.

   

  Jullie kunnen zelfs meehelpen om deze ondersteuning nog te verbeteren. Als je van deze 5 spelen, waarvan je hier nu alles van mij krijgt als lid, het feedbackformulier per spel bruikbaar invult en naar mij mailt, krijg je van mij een digitale kortingsbon om 4 'Didactische handleidingen' naar keuze, die ontwikkeld worden GRATIS te downloaden op de website van het Haïti-project: www.kaydesperans.org.

   

  Download hier de didactische handleiding van Smart Car 5X5.

   

  Download hier de didactische handleiding van Smart Car mini.

   

  Download hier de didactische handleiding van Noah's Ark.

   

  Download hier de didactische handleiding van Brain Train.

   

  Download hier de didactische handleiding van Dinosaurs Mystic Islands.

   

  Download hier het feedbackformulier. Als je de didactische handleidingen hier, samen met het spel (dat moet je wel zelf aankopen/hebben) voor mij doorneemt en feedback geeft waarmee wij de handleidingen kunnen verbeteren, krijg je de kortingscode voor de gratis download van de volgende 4 handleidingen die we ontwikkelen binnenkort toegestuurd. Zo helpen we elkaar. Ik help jullie aan goede materialen en didactische onderbouwing, jullie helpen mij om deze materialen nog sterker te maken.

   

  De theoretische achtergrond kan je nalezen in het boek van Peerlings, W., 'Psychomotorische Ontwikkeling en Remediërend Leren', 2020, LannooCampus

  Kennismaking met het goede doel achter de ledenpagina

  vzw Kay Desperans ondersteunt kinderen en jongeren in Haïti om hun onderwijskansen te vergroten. Wij kunnen dat enkel met jullie hulp. Elk lid draagt maandelijks bij aan dit mooie project.

  Bekijk hier een filmpje over het project Kay Desperans, Huis van de Hoop in Haïti of klik op de foto.

   

  Wil jij eens een actie doen voor ons goed doel? Bijvoorbeeld voor De Warmste Week? Wil je ons helpen in de vzw? Wil jij jouw steentje bijdragen? Oog wil jij eens een inleefreis (reis, ter plaatse meedraaien meespelen en genieten in ons prachtige Huis van de Hoop (Ky Desperans) en het dagelijks leven in Haïti leren kennen? Neem dan contact op met Wendy via deze site of via KayDesperans.org

  Elke vorm van steun is altijd welkom.

  Nieuw: Binnenkort Mei 2022

  Nieuw: Binnenkort Juni 2022

  Nieuw: Binnenkort juli-augustus 2022

  September 2022

  April 2022:

  All Posts
  ×
  ×
  Terms & Conditions
  Algemene Voorwaarden 
  Voor cursussen, inhouden van de website, downloads en opleidingen binnen 2Hands4Kids en B-Ortho & Explore
  Inleiding
  Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen B-Ortho & Explore en opdrachtgever, verder te noemen deelnemer, voor opleidingen en cursussen van B-Ortho & Explore inclusief 2Hands4Kids.
  Definities
  1. 2Hands4Kids is een geregistreerd handelsmerk van B-Ortho & Explore en is gevestigd Wimmertingenstraat 15 te 3501 Hasselt, België met ondernemingsnummer 0627.633.154
  2. Website: de website van de sectie opleidingen en vormingen van B-ortho & Explore, te raadplegen via www.explore-team.com en de website 2Hands4Kids®, te raadplegen via www.2hands4kids.org 
  3. Deelnemer: de natuurlijk persoon die een overeenkomst aan gaat met B-Ortho & Explore en/of zich geregistreerd heeft op de website dan wel een bedrijf of beroepsgroep of instelling.
  4. Overeenkomst: iedere afspraak of overeenkomst tussen B-Ortho & Explore en Deelnemer, van welke de Algemene Voorwaarden integraal onderdeel uitmaken.
  5. Algemene Voorwaarden: onderhavige Algemene Voorwaarden.
  1. Algemeen
  Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, aanbiedingen en offertes tussen deelnemer en B-Ortho & Explore voor de cursussen en opleidingen die door B-Ortho & Explore en/of het merk 2Hands4Kids worden georganiseerd. Deelnemer gaat bij inschrijving automatisch akkoord met deze Algemene Voorwaarden.
  2. Inschrijving
  Inschrijving voor de cursus(sen) en opleiding(en) gebeurt alleen via de webshop. Inschrijvingen worden toegekend op volgorde van aanmelding. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en staat vermeld in de webshop. B-Ortho & Explore bevestigt via de websitetool de aanmelding en of order waarna de Deelnemer binnen de 7 dagen per e-mail nog de inschrijving ongedaan kan maken, zonder opgave van reden de aanmelding te annuleren. Dit dient schriftelijk (per email: info@explore-team.be) te gebeuren. 
  3. Betaling
  De betaling kan enkel via bankoverschrijving met vermelding van het volledige factuurnummer worden voldaan. Echter de inschrijving wordt pas officieel zodra de volledige betaling binnen is. De uiterste betaaldatum zoals vermeld op de factuur moet gerespecteerd worden. Voor inschrijvingen binnen de 30 dagen voor aanvang dient het factuurbedrag ten minste 3 werkdagen voor aanvang de cursus en/of opleiding voldaan te zijn. Als een factuur voor een Deelnemer opgemaakt dient te worden voor de werkgever of een organisatie, is de deelnemer zelf verantwoordelijk voor tijdige betaling en het doorsturen van de factuur naar de financiële dienst die de betaling uitvoert. Bij laattijdige betalingen wordt vanaf de tweede en alle volgende herinneringen 15 euro administratiekosten per herinnering aan het totaalbedrag van de factuur toegevoegd. Deze administratieve kosten zijn verschuldigd vanaf de datum vermeld op de herinneringsfactuur, -brief of -email.
  4. Overeenkomst
  De overeenkomst komt tot stand door het verzenden van de order van de cursus of opleiding in de webshop van 2Hands4Kids (www.2hands4kids.org) of B-Ortho & Explore (www.Explore-team.com). De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van de cursus of opleiding. Vroegtijdige beëindiging kan alleen in overleg met degene die de training verzorgt. B-Ortho & Explore is bevoegd om de overeenkomst te ontbinden als er zich omstandigheden voordoen waardoor nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of als het minimum aantal deelnemers zoals vermeld op de website niet gehaald is. Wanneer deelnemer hinder toebrengt aan docent of andere deelnemers waardoor de training redelijkerwijs wordt bemoeilijkt, kan de deelnemer door B-Ortho & Explore van de training worden uitgesloten. Hierop is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.
  5. Cursus en opleiding
  5.1 Verzorging, kwaliteit en verantwoordelijkheid
  De cursussen en opleidingen worden verzorgd door B-Ortho & Explore. Deze zal ervoor zorgen dat de cursussen en opleidingen kwaliteit bieden en steeds gegeven worden door lesgevers die over de nodige diploma’s en/of ervaringen beschikken om kwalitatief sterke vormingen te geven. B-Ortho & Explore heeft een inspanningsverplichting ten opzichte van het verzorgen van de cursus en/of opleiding, maar neemt geen verantwoordelijkheid voor het toepassen van het geleerde in eigen praktijk of werksituatie van de deelnemer. 
  5.2 Syllabus, materialen, schriftelijke documenten en mondelinge inhoud
  De tijdens de cursus verstrekte syllabus en/of documenten en/of materialen zijn aanvullend op de cursussen en zijn inbegrepen in de totale prijs van de cursus. Het gebruik van deze syllabus, documenten en/of materialen is geheel voor eigen risico en enkel toegestaan aan lesgevers die over de nodige competenties beschikken er oordeelkundig mee om te gaan. De inhoud van de cursus, zowel de mondelinge als de schriftelijke informatie, bijhorende syllabus, documenten en/of materialen vallen onder het auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht van de auteur ervan. 
  6. Vooropleiding
  Het niveau van de cursus en/of opleiding is gelijkwaardig aan opleidingen professionele bachelor, academische master of aanverwant. De Deelnemer dient minstens één van deze vermelde opleidingsniveaus behaald te hebben voor aanvang van de vorming. Uitzonderingen hierop kunnen gemaakt worden door de organisatie op basis van het voorleggen van deze elders verworden competenties en/of kwalificaties, relevant aan de te volgen cursus of aan studenten. 
  7. Facturatie
  Tarieven voor de vormingen, cursussen en opleidingen zijn onderworpen aan de Belgische btw-wetgeving. Btw-plichtige, buitenlandse Deelnemers die bij inschrijving een geldig btw-nummer voorleggen, krijgen een factuur met btw-vrijstelling via intracommunautaire levering. Elke wijziging van de factuur ten gevolge van het onvolledig vermelden van de facturatiegegevens, inclusief btw-nummer, of wijzigingen aan de factuur op vraag van de Deelnemer gaan altijd gepaard met een administratieve kost van 15 euro in de MvH. Alle op de website en in de webshop vermelde prijzen en informatie zijn onder voorbehoud van kennelijke onvolkomenheden. B-Ortho & Explore heeft het recht deze te corrigeren. Door deelnemers kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. 
  8. Speciale kortingen bij herneming van eenzelfde vorming
  Voor Deelnemers die eenzelfde vorming meermaals willen volgen kan een korting van 25% tot 75% toegekend worden. De volgende voorwaarden zijn hierop van toepassing:
  1) De Deelnemer brengt B-Ortho & Explore meteen bij de inschrijving via de website op de hoogte van de herneming van de cursus bij B-Ortho & Explore, met vermelding van het klantennummer zoals vermeld op de factuur van de eerste deelname. Zonder vermelding van het klantennummer bij inschrijving kan geen korting toegekend worden.
  2) De Deelnemer aan wie korting wordt toegekend telt niet mee in het bereiken van het minimum aantal deelnemers. 
  3) Cursussen van andere organisaties komen niet in aanmerking om beroep te doen op het hernemingsrecht en/of de hieraan verbonden kortingen.
  9. Vrijstelling
  Voor deelnemers die al een vorming van B-Ortho & Explore hebben gevolgd die in inhoud volledig overeenkomt met het volgen van een lesdag in de jaaropleiding PO-RT georganiseerd door B-Ortho & Explore, kunnen bij deelname aan de PO-RT jaaropleiding na aanvraag vrijstelling krijgen voor de betreffende lesdag of kiezen voor een korting van 50% op die lesdag binnen de jaaropleiding PO-RT indien ingeschreven via B-Ortho & Explore.
  Neem hiervoor contact op met B-Ortho & Explore.
  10. Wijzigen en Annuleren
  Annulering van de cursus of opleiding door de cursist moet altijd schriftelijk (e-mail) plaatsvinden en zal afgehandeld worden volgens onderstaande betalingsvoorwaarden, waarbij restitutie binnen twee weken na de goedkeuring van annulering zal plaatsvinden. Bij annulaties na 7 dagen na de online inschrijving is geen restitutie van het cursusgeld verschuldigd, met als enige uitzondering een geldige medische reden die het deelnemen aan de opleiding onmogelijk maakt en binnen de 7 dagen gestaafd wordt met een rechtsgeldig medisch attest. Hierop dient de arts schriftelijk te bevestigen dat de Deelnemer medisch gezien niet in staat is de opleiding te volgen en de duurtijd van dit onvermogen. Het cursusgeld zal dan voor de cursusdagen binnen de medisch gestaafde periode van onvermogen om de cursus te volgen, terugbetaald worden. In het geval van annulaties zonder recht op terugbetaling mag de cursist de cursusdag(-en) inhalen in de eerstvolgende vorming die met hetzelfde onderwerp georganiseerd wordt, ongeacht de locatie en datum ervan. De Deelnemer kan op de website zelf de data en locaties vinden en brengt de organisatie ten minste 14 dagen voor aanvang op de hoogte van de inhaaldag(-en).
  Bij inschrijving wordt u automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief 2Hands4kids. Indien gewenst kunt u zich daarvoor zelf weer uitschrijven door een mail te sturen naar info@explore-team.be. Mochten er onverhoopt te weinig deelnemers zijn of is er sprake van overmacht door omstandigheden, dan behoudt B-Ortho & Explore zich het recht voor om de cursus of opleiding te annuleren of op eigen initiatief te verplaatsen naar een andere datum. In dat geval volgt restitutie van het volledige lesgeld, binnen twee weken na de annuleringsdatum van de Deelnemer.
  11. Aansprakelijkheid
  B-Ortho & Explore heeft ten opzichte van de cursisten een inspanningsverplichting tot het geven van een informatieve en praktische cursus en/of opleiding. B-Ortho & Explore kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden, en of schade die hieruit voortkomt. B-Ortho & Explore is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van cursisten door welke oorzaak dan ook; uitgezonderd wanneer er sprake is van opzet door B-Ortho & Explore, doch maximaal voor een bedrag van het opleidingsgeld per schade veroorzakend feit, waarbij een opeenvolgende reeks feiten als één feit worden beschouwd. B-Ortho & Explore is niet aansprakelijk voor indirecte schade zoals gevolgschade, gederfde winst of bedrijfsstagnatie. B-Ortho & Explore is niet aansprakelijk voor de beroepsuitoefening van deelnemers van de cursus en/of opleiding. Breincentrum is niet verantwoordelijk voor het resultaat van de therapie, coaching of trainingen die deelnemers verzorgen aan hun eigen cliënten. Deelnemers nemen hun eigen besluiten en verantwoordelijkheid ten aanzien van hun eigen beroepsuitoefening. B-Ortho & Explore is niet aansprakelijk indien de mogelijkheid bestaat een verzekeringsmaatschappij aan te spreken. Deelnemers betreden de cursusruimtes van B-Ortho & Explore op eigen risico en iedere mogelijke (letsel) schade als gevolg van het betreden van de ruimtes kan niet worden verhaald op B-Ortho & Explore. B-Ortho & Explore is derhalve niet aansprakelijk voor letsel, beschadiging, verlies of diefstal van eigendommen van deelnemers aan de cursus of opleiding. Aan de informatie op www.explore-team.com en/of www.2hands4kids.org kunnen geen rechten worden ontleend. Wegens voortschrijdend inzicht en kwaliteitsverbetering heeft B-Ortho & Explore het recht het cursusprogramma inhoudelijk aan te passen.
  12. Auteursrecht
  Alle informatie die tijdens een cursus of opleiding wordt verstrekt in de vorm van presentaties en/of syllabus en/of documenten en/of mondeling, inclusief visuele ondersteuning zoals bordschema’s en beeldmateriaal worden als vertrouwelijk beschouwd en de websites van B-Ortho & Explore, Explore-team en 2Hands4Kids, worden als eigendom van Ortho & Explore beschouwd en beide mogen nooit zonder schriftelijke toestemming van Wendy Peerlings, eigenaar van 2Handkids en vennoot in Ortho & Explore, op wat voor wijze dan ook worden overgedragen aan derden. De informatie is louter en alleen bedoeld om toe te passen binnen de daadwerkelijke hulp aan en begeleiding van kinderen met leer-, gedrags- of ontwikkelingsproblemen. Afgeleide informatie of producten mogen niet zonder schriftelijke toestemming van Wendy Peerlings worden doorgegeven, verspreid of verhandeld of gebruikt voor een eigen ontwikkelde cursus of opleiding. Het copyright van opleidingen berust bij Ortho & Explore. Elke inbreuk hierop zal doorgegeven worden aan Mr. Ellen Coninx, Hegius, Plantenstraat 50, 3500 Hasselt, die het auteursrecht van 2Hands4Kids ® en B-Ortho & Explore oordeelkundig bewaakt en het recht op auteursvergoedingen voor B-Ortho & Explore bewaakt.
  13. Vertrouwelijkheid
  Door deelnemers verstrekte informatie wordt door B-Ortho & Explore vertrouwelijk behandeld.
  14. Klachten
  Indien er een conflict rijst van welke aard dan ook, dan proberen partijen dat in eerste instantie zelf op te lossen in onderling overleg met respect voor deze algemene voorwaarden. Lukt het partijen niet het conflict op te lossen dan schakelen zij juridische conflictbemiddeling via Hegius in. De kosten daarvan worden door beide partijen ieder voor een gelijk deel gedragen middels contract. Mocht het geschil niet worden opgelost middels Hegius, of mocht er geen contract over de gelijke verdeling van de kosten verbonden aan het advies van Hegius mogelijk zijn, dan staat het partijen vrij om naar de Rechtbank te stappen om het geschil voor te leggen aan een bevoegd rechter. De kosten hiervan zijn voor rekening van partijen zelf en zullen nooit worden gedeeld. Klachtenprocedure B-Ortho & Explore
  Klachten dienen binnen 5 werkdagen na de cursus of opleiding schriftelijk kenbaar gemaakt te worden aan onderstaand adres (Wimmertingenstraat 15 3501 Hasselt) of per email aan info@explore-team.be Na die tijd wordt ervan uitgegaan dat cursist geen klachten heeft. Klachten zullen vertrouwelijk behandeld worden. Er wordt naar gestreefd om binnen 14 dagen tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen. Indien partijen 14 dagen na indiening van een klacht geen overeenstemming hebben bereikt, dit ter beoordeling van de klager, kan de klager binnen 14 dagen een beroep doen op juridische conflictbemiddeling via Hegius onder hoger vermelde voorwaarden.
  15. Vragen
  Schriftelijk (ook e-mail) en mondelinge vragen van administratieve aard met betrekking tot de cursussen en opleidingen of vragen met betrekking tot de cursusinhoud worden binnen 14 dagen beantwoord. Indien beantwoording binnen 14 dagen niet mogelijk is, dan ontvangt deelnemer een schriftelijk melding met dagtekening daarvan, met daarin aangegeven op welke termijn beantwoording plaats zal vinden.
  
  ×
  Privacy Policy
  Jouw inschrijvingsgegevens worden enkel gebruikt voor de praktische organisatie van de cursus of vormingsdag en zijn strikt vertrouwelijk, worden nooit aan derden gegeven en worden op het e-mailadres na, na elke vorming gewist. Maximaal 4 keer per jaar krijg je een nieuwsbrief via e-mail van ons met de nieuwe opleidingsmogelijkheden. Uitschrijven kan te allen tijde via e-mail met vermelding van het mailadres waarop je de nieuwsbrief ontvangen hebt. Wij verwijderen dan jouw mailadres uit onze lijst. Wij houden geen registers bij.