• Free downloads 2Hands4Kids

  Deze downloads bevatten voorbeelden van onze eigen remediëringsoefeningen

  Voor de volledige bestanden en pakketten kan je terecht in de sponsorwinkel van vzw Kay Desperans

  Meer downloads voor leden:

  Wat er nu al bij te leren valt via de 'downloads voor leden'

  Word lid van de 2Hands4Kids/KayDesperans ledenpagina en voor 10 euro per maand, die integraal naar het goede doel 'Kay Desperans' gaat, krijg je online bijscholingen, printbare observatielijsten, handige documenten, opdrachtkaartjes, leerspellen, ... kortom elke maand opnieuw weer een stukje kennis, inzicht en vaardigheden bij. Dit alles onder het deskundige en therapeutisch kwalitatieve oog van Wendy Peerlings.

  Lid worden kan via 'downloads voor leden'. Betalen kan eenvoudig via creditcard.

  Op de ledenpagina staan nu al bijvoorbeeld deze bijscholingen, obnservatielisjten, documenten, opdrachtkaarten, printbare therapiematerialen en spellen en elke maand vullen we de inhoud aan (dus er staat meer op dan hier opgelost is):

  • De herwerkte 'Lateralisatie-observatiekoffer'; handleiding, registratieformulier, materiaalbeschrijving
  • De 2Hands4Kids observatietool voor het observeren van de 'in-hand manipulatie' binnen het ontwikkelingsdomein fijne motoriek: handleiding, materiaalbeschrijving, registratieformulier én 2H4K-SmartTalk-onlinebijscholing.
  • Observatie van sprongvaardigheden binnen het ontwikkelingdomein van de grofmotorische coördinatieontwikkeling. Ideaal voor kinderen met grofmotorische problemen en sportleraren die coördinatietraining willen geven met sprongen.
  • De 'Brugproef', een handige observatietool voor die ontwikkelingsfactoren die doorgaans niet in klassieke 'schoolrijpheidstests' zitten zoals telvaardigheden, subitizing, natekenen van geometrische figuren en schrijfmotorische vaardigheden.
  • Word vandaag nog lid en steun vzw Kay Desperans Haïti. Registreer je via de ledenpagina.

  2Hands4Kids "Typen"

  Onze gekende typemethode vernieuwd en nu nog sterker dan het oude 'Typ(-en) met tien (vingers)'

  • Bestelformulier bestanden incl. gepersonaliseerd werkboekje en handleiding om zelf te printen

  2hands4kids "Hands-On" Rekenen

  Remediëren van hiaten in hoeveelheidsinzicht en hoofdrekenen:

  2hands4kids fiches

  Ter ondersteuning van al wie de opleiding PORL (Vorselaar) of PO-RT (Nederland) volgt, staan hier handige documenten die je observaties, inzichten en remediëringen nog sterker maken.

  Let op: De documenten zijn beveiligd en je hebt een code nodig om ze te openen. Je krijgt die code in de les.

  Deelnemers van voorgaande jaren mogen ons een mailtje sturen voor de codes. Vermeld je cursusjaar en -plaats.

  Ontwikkelingsgericht kleutervolgsysteem 2Hands4Kids

  Gebaseerd op de doelen van het (Katholiek) onderwijs kan je met deze documenten kleuters uit alle scholen in Vlaanderen en in Nederland opvolgen van 2;06 jaar tot en met 6;06 jaar en alle belangrijke ontwikkelingsaspecten in kaart brengen. Het is een longitudinale opvolging.

  Algemene voorwaarden voor gebruik. Als je deze documenten downloadt, ga je akkoord met deze voorwaarden: Je erkent dat dit een werk is geweest van uren en uren vrije tijd waaraan. meerdere leerkrachten gewerkt hebben en doet er alles aan om het intellectueel eigendomsrecht op deze documenten te respecteren. Je pikt en pakt niets uit deze documenten. Daarmee bedoelen we dat het niet toegestaan is om gedeelten te knippen en te plakken en in een eigen werk te gebruiken. Je gebruikt deze documenten onder eigen verantwoordelijkheid en zorgt dat je goed begrijpt hoe ze correct te gebruiken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verkeerd of ondeskundig gebruik. Deze documenten mogen niet gecommercialiseerd worden, noch het systeem/layout/principe dat hier gebruikt is voor de opvolging van de ontwikkeling van de kleuters. Het is een uniek werk qua layout, gebaseerd op de openbaar gepubliceerde doelen dat voor de aanpak en eigen aanvullingen gedeponeerd is bij iDepot. Je mag deze documenten niet verspreiden via social media of op eender welke andere wijze. Je mag hierover geen negatieve commentaar geven op social media of in Facebookgroepen of waar dan ook op het internet, zonder dat je kan aantonen dat je door ons opgeleid bent in het correct begrijpen en gebruik van deze documenten en zonder voorafgaand contact en overleg over de inhoud van je bedenkingen. Wij willen in alle positiviteit leerkrachten het werk besparen om dit allemaal zelf te bedenken en uit te werken en rekenen op jouw positieve medewerking en houding.